«

»

jul 01 2013

IJmuiden buiten uitslag en verslag

Uitslag! 2013-06-29 IJmuiden Buiten uitslag

[important]Foto’s zijn te bekijken in ons foto archief[/important]

Buitenwedstrijd 29 Juni IJmuiden.

Eindelijk was het dan zover. Waar iedereen zich al weken op had verheugd stond op het punt te beginnen. De jaarlijkse buitenwedstrijd in IJmuiden. Een evenement voor bikkels als je gisteren buiten bent geweest. En een evenement waar WVLisse met de grootste groep zwemmers aanwezig was. Zwemmers waren goed voorbereid met extra badhandoeken, badjassen, sjaals en dekens. Het meegereisde publiek was met blauwe koelbox en klapstoelen ook goed voorbereid. Ben overigens wel benieuwd wat er voor warmhoudertjes in die koelbox zaten?

 

29-06-2013 IJmuiden Buiten

Tijdens de jury vergadering in het kleedhok werd de mededeling gedaan om de Duitse start toe te passen tijdens de wedstrijd om de “vaart” er een beetje in te houden. Een prima beslissing bleek al snel want er hebben veel zwemmers staan klapper tanden naast en op het startblok.

Vlak voor de start liep ik richting het bad dat normaal een zee van mensen aantrekt. Het vertrouwde geluid van duikende, kerende en zwemmende atleten was om geslagen in een ijzige stilte. Waar je als official normaal de warmte in het bad moet trotseren stonden we nu goed aangekleed met koffie te wachten op het eerste fluitsignaal.
De eerste bibberende bikkels stonden op het start blok, de wind links in de zij. De hand van de scheidsrechter gaat omhoog. Ik hoor op uw plaatsen en denk even, wat ben ik blij dat ik niet op dat blok sta. Wat zullen ze voelen als ze dat water induiken. Ik denk dat bij mij de ijskristallen direct in mijn benen zouden neerslaan. Maar ja daarom sta ik naast dat blok en de bikkels de kanjers van onze vereniging er stoer boven op. Het fluitje gaat en de wedstrijd is begonnen.

In vlot tempo wordt de wedstrijd afgewerkt, trainers blijven hun instructies geven: maak lange slagen, ellebogen niet voorbij de schouders, hoog blijven en verdeel je energie. Collega zwemmers staan bij het trappetje zwemmers op te wachten met een handdoek. Wilma loopt driftig rond het bad op zoek naar de eerste zwemmers die een medaille hebben gewonnen. Irene organiseert de eerste mini uitreiking en foto’s met trotse winnaars worden geschoten voor het nageslacht. En dan plotseling breekt de zon door alsof iemand de centrale verwarming heeft aangezet. Handdoeken gaan af,glimlachen komen op de gezichten en de eerste verzoeken voor zonnebrand crème zijn al te horen. Mannelijke leden van onze vereniging beginnen dansjes te doen die in een gemiddeld programma van de commerciële omroep niet misstaan. Meiden beginnen zich te verstoppen achter bomen met de dikte van een cola fles. Het sentiment is omgeslagen. De zon heeft ons in haar warme greep. Maar helaas voor korte duur.

Terwijl de zwemmers doorbijten er zelfs PRs worden gezwommen merk ik dat de inkt niet altijd even soepel meer uit mijn pen komt als ik een tijd wil noteren. Het wakkert mijn respect voor de zwemmers nog verder aan. wat een bikkels, wat een geweldige prestaties zijn er gisteren neergezet. Bijna iedereen is in de officiële prijzen gevallen. Maar wat mij betreft verdienen alle zwemmers een prijs
Tot het laatste nummer heeft de club van zich laten horen. na het winnen van weer een estafette klonk het alom bekende LISSE LISSE LISSE.

Na een welverdiende warme douche zocht iedereen de beschutting van de warme auto om huiswaarts te gaan. En ik zal nooit meer klagen dat het warm is in het zwembad.

Klasse gedaan zwemmers.

Han Brouwer, tijdwaarnemer in IJmuiden

 

Uitslag:

Ruben Scheps 2e – 50m bc

Tom Loeffen 3e  – 50m bc

Nick Reeuwijk 1e  – 50m bc

George Varewijck 3e – 50m bc

Marbel Diderik 1e – 50m bc

Amy Imanse 3e – 50m bc

Nienke Veenman 3e – 50m bc

Melanie Stijnman 1e – 50m bc

Megan van Beelen 1e – 50m bc

Ryan Donker 1e – 100m rc

Ivka Skaec 2e  – 100m rc

Anneke van Oorschot 1e – 100m rc

Lotte Durge 1e – 100m rc

Ruben Scheps 1e – 50m ss

Lisa van Leeuwen 2e – 50m ss

Nienke Veenman 3e – 50m ss

Lotte Durge 1e – 50m ss

Amy Imanse 2e – 50m ss

Estafette heren 1e

Estafette dames – 2e

Estafette gemengd – 1e

Marbel Diderik 1e – 50m vl

Roos Brouwer 1e – 200m bc

Megan van Beelen 1e – 200m bc

Tom Loeffen 3e – 50m vl

Tim Siemensma 2e – 50m vl

Ruben Scheps 1e – 50m vl

Nick Reeuwijk 1e – 50m vl

Ivka Skalec 3e – 50m vl

Katja Cardol 1e – 50m vl

Melanie Stijnman 2e – 50m vl

Nienke Veenman 3e – 100m ss

Lotte Durge 1e – 100m ss

Amy Imanse 2e – 100m ss

Annabel Jansen 2e – 50m rc

Richard Zwetsloot 3e – 100m ws

Anneke van Oorschot 1e – 100m ws

Jelle Kok 2e – 50m rc

Henrik van der Vlugt 1e – 50m rc

Tom Loeffen 1e – 50m rc

George Varewijck 2e – 50m rc

Ryan Donker 3e – 50m rc

Melanie Wijsman 1e – 50m rc

Ivka Skalec 1e – 50m rc

Mariska Loeffen 2e – 50m rc

Tim Siemensma 2e – 100m bc

Marbel Diderik 2e – 100m bc

Lisa van Leeuwen 3e – 100m bc

Amy Imanse 2e – 100m bc

Katja Cardol 2e – 100m bc

Melanie Stijnman 3e – 100m bc

 

 

watervriendenlisse.nl download