Beste Watervrienden, ouders en verzorgers,

Op 2 november kondigde het kabinet nieuwe coronamaatregelen aan omdat de besmettingen en het aantal ziekenhuisopnames oplopen. Eén van deze regels is het verplicht stellen van een coronatoegangsbewijs in zwembaden en sportaccommodaties. Tevens is er een dringend advies om 1,5 meter afstand te houden en blijven de algemene regels van kracht (blijf thuis bij klachten). De Watervrienden Lisse volgen hierbij het beleid van sportcentrum De Waterkanten.

Net als De Waterkanten vinden wij het erg jammer dat we een stap terug moeten doen, maar wij zijn blij dat zwemmen en sporten nog steeds mogelijk is.

Bovenstaande heeft tot gevolg dat het vanaf zaterdag 6 november 2021 in het zwembad verplicht is voor alle bezoekers (zwemmers en ouders/verzorgers) vanaf 18 jaar bij binnenkomst een geldig coronatoegangsbewijs (QR-code) en legitimatiebewijs te tonen. Ook voor ouders/verzorgers die hun kind komen brengen en halen geldt deze maatregel. Wij vragen daarom ouders/verzorgers die hun kinderen komen brengen voor zwemles hen zoveel als mogelijk af te zetten bij de ingang van de kleedhokjesruimte.

De QR-controles kunnen zowel door medewerkers van De Waterkanten als door kaderleden van De Watervrienden uitgevoerd worden.

Het spijt ons enorm, maar conform deze richtlijnen zullen wij helaas genoodzaakt zijn bezoekers van 18 jaar of ouder zonder geldig coronatoegangsbewijs de toegang tot het zwembad te ontzeggen.

Wij hopen oprecht dat niemand van deze maatregel de dupe wordt en dat jullie allemaal gewoon door kunnen blijven gaan met het uitoefenen van jullie sport!

Namens het bestuur van Watervrienden Lisse,

vriendelijke groet,

Martijn Drost