Als je bent uitgenodigd voor een wedstrijd, kan dit een thuiswedstrijd zijn (in zwembad De Waterkanten in Lisse) of een uitwedstrijd. Bij uitwedstrijden komen we in heel Nederland aan de start, zoals enkele steden in Noord-Holland, Zuid-Holland, Noord-Brabant, Utrecht, Groningen, Limburg, Gelderland en de Flevopolder. Naar uitwedstrijden reizen we met een bus, onder deskundige begeleiding van een ploegleider en een meerdere trainers. Indien dit gewenst is en er voldoende ruimte in de bus aanwezig is, kunnen ouders meereizen. Dit moet natuurlijk vooraf even met de ploegleider afgestemd worden.

De begeleiding draagt zorg voor de zwemmers en zwemsters tijdens de reis, voor, tijdens en na de wedstrijd. Er gaan eigenlijk ook altijd oudere zwemmers en zwemsters mee, die ook (onofficieel) toezicht houden.

Voor uitwedstrijden in de regio maken we gebruik van eigen vervoersmiddelen. De ploegleider regelt de indeling van de auto’s vanuit de verenigingsruimte. Ga er niet klakkeloos van uit dat er voldoende vervoer voor de zwemmers is. In de praktijk moeten we nogal eens het nodige improviseren om iedereen ter plaatse te krijgen, dan kan de ploegleider het vervoer handig en eerlijk proberen in te delen. Het beste is om van tevoren aan te geven wanneer u zou kunnen rijden. Op deze manier hopen we teveel of tekort auto’s te voorkomen en hopen we dat niet steeds dezelfde mensen genoodzaakt zijn om te rijden.