Zwem-ABC

Wij geven zwemles volgens het Zwem-ABC van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Onze vereniging is dan ook in het bezit van een Licentie Nationale Zwemdiploma’s van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Uw kind kan al zwemles krijgen vanaf 4 jaar. Het is mogelijk om twee keer in de week te zwemmen. U kunt kiezen voor de maandag-, dinsdag- en donderdagavond. Op donderdagavonden hebben we alleen het diepe bad beschikbaar. Bij ons bent u elke les welkom op de tribune en drie keer per jaar (maart, juni & november) hebben wij afzwemmen op een zaterdagmiddag.

Diploma eisen
Kledingeisen
Diploma eisen
Kledingeisen

Zwemvaardigheid 1, 2 en 3

Heb jij je Zwem-ABC gehaald en wil je graag je zwemslagen en conditie verbeteren? Dan zijn de diploma’s voor zwemvaardigheid 1,2 en 3 een goed uitgangspunt. Hier leer je de vlinderslag zwemmen, koppelkeerpunten maken en uiteindelijk kun je 15 meter onder water zwemmen met je kleding aan! Moeilijk? Ja! Zwaar? Ook! Leuk? Absoluut!! En daarbij weet je zeker dat je techniek goed is waardoor het zwemmen minder zwaar wordt. Je bouwt een goede zwemconditie op en je verbetert je motorische vaardigheden.

Zeker als je heel snel je Zwem-ABC gehaald hebt, is dit de manier om je zwemvaardigheden te onderhouden en te verbeteren.

Snorkelen 1, 2 en 3

Op vakantie lekker vissen kijken onder water. Tja, dat leer je niet bij het snorkelen, we hebben nu eenmaal geen vissen in het zwembad. Je leert wel oriënteren onder water, knopen te leggen onder water en samen te werken (buddy breathing). Eigenlijk zijn dit de beginselen van het perslucht duiken. Met de vaardigheden die je hier leert, hoef jij je nooit meer ongemakkelijk te voelen onder water. Vind jij de onderwaterwereld interessant, meld je dan aan bij het snorkelen. De eerste lesen kun je materiaal lenen van de vereniging. Daarna moet je egen materiaal meenenem: snorkelset en zwemvliezen.

Diploma eisen

Zwemles voor volwassenen

Bij de Watervrienden Lisse leer je (weer) zwemmen. Misschien heb je geen diploma en wil je graag zwemmen leren? Of heb je vroeger wel een diploma behaald, maar zwem je bijna niet en wil je het onder begeleiding oefenen? Voel je weer veilig en behaal, als je dat wilt, je A-diploma. Er zijn ook mogelijkheden om je B en C diploma te halen.

AGENDA LEREN ZWEMMEN

Dag Dagcode Van Bad Wat
Maandag MA1 18:45 – 19:30 Diepe bad ABC, Zwemvaardigheid 1, 2 en 3
Maandag MA1 18:45 – 19:30 Instructiebad Watervrij/speelgroep en komen tot drijven, beenslag aanleren, combinatiegroep
Dinsdag DI1 18:45 – 19:30 Diepe bad ABC, Zwemvaardigheid 1, 2 en 3
Dinsdag DI1 18:45 – 19:30 Instructiebad Watervrij/speelgroep en komen tot drijven, beenslag aanleren, combinatiegroep
Dinsdag DI2 19:30 – 20:15 Diepe bad Zwemles voor volwassenen
Donderdag DO1 19:00 – 19:45 Diepe bad ABC, Zwemvaardigheid 1, 2 en 3, ScubaDoe

prijzen en aanmelden

De tarieven per 1 januari 2020 zijn:

  • 1 keer zwemles van 45 minuten per week kost €70,50 per kwartaal (incl. €4,50 NCS contributie).
  • 2 keer zwemles van 45 minuten per week kost €136,50 per kwartaal (incl. €4,50 NCS contributie).
  • Indien geen gebruik gemaakt wordt van de automatische incasso geldt per kwartaal een extra €2,50 administratieve kosten.
  • Kosten voor het diploma-zwemmen bedragen €12,50 per diploma.
WEDSTRIJDZWEMMEN

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen onder de vlag van de NCS. Waar competitie belangrijk is, maar het sociale karakter niet wordt vergeten.

Meer info
CONDITIEZWEMMEN

Conditiezwemmen

Blijven zwemmen om je conditie op pijl te houden, gewoon lekker in beweging te zijn of om samen bezig te zijn? Bij ons kan het.

Meer info
SNORKELEN

Snorkelen

Wij organiseren samen met O.W.V. De Guppen het Scubadoeprogramma. Een eerste stap op weg naar een duikbrevet.

Meer info
2909, 2020

Update over werkzaamheden De Waterkanten, heropening op 1 oktober uitgesteld

By |29 september 2020|

Helaas moeten wij jullie tegenvallend nieuws brengen. Zoals jullie waarschijnlijk al hebben meegekregen, wordt zwembad De Waterkanten later heropend dan aanvankelijk gepland was. Omdat de werkzaamheden uitlopen, wordt de heropeningsdatum van aanstaande donderdag 1 oktober [...]

2409, 2020

Vanaf 1 oktober 2020 zwemmen we weer in Lisse!

By |24 september 2020|

Wij zijn blij te kunnen melden dat de laatste werkzaamheden in zwembad De Waterkanten worden afgerond. De bodem van het bad en het perron zijn voorzien van nieuwe tegels, waarbij gezorgd is dat de tegels [...]

409, 2020

We beginnen weer … in de Schelft

By |4 september 2020|

De schoolvakantie is ten einde, we laten augustus achter ons en maken ons op voor een nieuw zwemseizoen! Dat zal niet zoals gebruikelijk in De Waterkanten in Lisse zijn. In verband met het onderhoud aan [...]