Het heeft even geduurd, en er zat toch veel meer werk in dan dat ik had gedacht. Maar hij staat er, onze nieuwe website. En er is best wel wat veranderd. Voor de vaste bezoeker zal het in het begin best wel een zoektocht kunnen worden waar alle informatie nu te vinden. Maar laat ik eerst even uitleggen waarom we een nieuwe website hebben

Technisch fundament

De oude website draaide op een sterk verouderd technisch fundament. Sommige programma’s en basiselementen werden vanaf 2017 al niet meer onderhouden of door ontwikkelt. En dat levert grote risico’s op. Enerzijds omdat de kans bestaat dat een onderdeel of de hele website gewoon niet meer werkt, maar de kans dat de website “gehackt” wordt is dan ook veel groter. De huidige website draait op de allernieuwste fundamenten en is klaar voor de toekomst.

Fris

Een nieuwe frisse uitstraling is altijd een goede reden voor een nieuwe website. De oude website steunde vooral op de clubkleuren, oranje en zwart. En dat zijn natuurlijk hele mooie clubkleuren, maar om daar nu een website mee vorm te geven… Nee, dat pakt niet altijd even goed uit. We hebben daarom de vrijheid genomen om veel meer kleuren te gaan gebruiken en de clubkleuren subtiel terug te laten komen.

Mobiel

En de website moet op elk apparaat natuurlijk ook gewoon goed leesbaar zijn, “responsive” noemen we dat. De nieuwe website doet het alleen niet goed als je achter je computer of laptop zit, maar ook op je tablet of smartphone is alle informatie goed leesbaar en bereikbaar.

Andere indeling

Er is gekozen voor een compleet andere indeling van de site. Waarom dat? We zijn een vereniging en als vereniging altijd op zoek naar nieuwe leden. En deze potentiële nieuwe leden wil je natuurlijk zo snel en helder mogelijk vertellen wat we allemaal te bieden hebben. Meteen duidelijk maken wie we zijn en wat we doen. Niet meer zoeken in een klein menuutje met soms teveel of onbelangrijke informatie, maar duidelijk zijn over wat waar te vinden is.

Homepage

Daarom ligt de focus op de homepage vooral op dat wat we doen en waar we goed in zijn: leren zwemmen, blijven zwemmen, wedstrijdzwemmen en snorkelen. Elke geïnteresseerde weet direct waar er meer informatie gevonden kan worden en kan ook direct actie ondernemen. En op elke detailpagina geven we ook alleen maar informatie wat voor dat onderwerp van belang is. Alle informatie op één pagina!

Nieuws

De laatste nieuwtjes zijn op de homepage dan ook minder prominent aanwezig. Vaak zijn deze nieuwtjes alleen interessant voor leden van de vereniging. Op de homepage en de informatiepagina’s zijn de laatste nieuwtjes wel aanwezig, maar zijn verhuist naar onder aan de pagina en alleen nieuws dat een raakvlak heeft met het gekozen onderwerp wordt getoond. Voor een compleet overzicht hebben we in het menu een NIEUWS pagina opgenomen.

CONTACT & AGENDA

Maar ook de overige pagina’s zijn aangepast. Op de CONTACTpagina is duidelijk aangegeven hoe je ons kan bereiken en staat er een duidelijke uitleg wie je allemaal via het contactformulier kan bereiken en waarvoor. Alle vergaderingen, wedstrijden en overige evenementen zijn nu te raadplegen in de AGENDA.

Maar waar kunnen de leden dan terecht?

Maar ook de leden vergeten we niet. Alle informatie die specifiek voor leden van belang zijn, zijn te vinden op de de speciale LEDEN pagina. De pagina zal op dit moment in beetje kaal aanvoelen, maar gedurende het seizoen zal hier steeds meer te vinden te zijn. Voor deze pagina zal je eerst een account voor de website moeten aanmaken. Waarom een account? Omdat we jou dan van nog meer informatie kunnen voorzien. Bijvoorbeeld een integratie van je zwemtijden met deze website (moet nog gebeuren). En misschien kunnen we het oude fotoalbum weer in leven roepen, wie weet! We hebben al een klein fotohoekje ingericht. En vanwege privacy natuurlijk, niet alle persoonlijke data hoeft open en bloot op het internet te staan. Dat is ook de reden waarom vanaf nu de uitslagen van wedstrijden ook alleen maar te downloaden zijn als je ingelogd bent. Dus maak snel een account aan!

Maar al met al hij staat, de nieuwe website. Ik hoop dat het jullie bevalt. En mocht je verbeteringen zien, leuke ideeën hebben of ons gewoon een complimentje wil geven voor de nieuwe website, dan kan dat. Stuur een berichtje via het contactformulier en kies als bestemming voor “Website”, dan komt het helemaal goed. Of gebruik gewoon de “like” knop die je onder elk bericht of evenement ziet staan. Veel plezier!

Laurens Valentin