Watervrienden Lisse en O.W.V. De Guppen bieden het Scubadoeprogramma!

Sinds 28 december 2010 bieden Watervrienden Lisse en De Guppen ScubaDoeprogramma. Opgave hiervoor kan per mail: secretariaat@deguppen.nl

Het programma leert kinderen spelenderwijs samen met Octo en Poezzz om te gaan met duikbril, snorkel en zwemvliezen en vervolgens ook met perslucht apparatuur. Hierbij wordt vanaf het eerste begin al gelijk het buddysysteem toegepast.

ScubaDoe is opgebouwd uit 3 blokken: SNORKELEN, DUIKEN en JEUGDSPECIALISATIES.

Voor ieder blok zijn een aantal lessen geschreven die in volgorde zullen worden gevolgd. De laatste les van een niveau is een soort feestje waarin de kinderen kunnen laten zien wat ze geleerd hebben aan familie en vriendjes. Dan krijgen de kinderen ook hun diploma.

[wptab name=’Snorkelen’]

Snorkelen

Het snorkelprogramma kent 3 niveaus (A, B en C). Het snorkelprogramma wordt volledig in het zwembad gegeven en bestaat uit kleine hoeveelheden theorie en veel praktijk. Maar ook tijdens de snorkel training mogen de kinderen reeds proeven aan het duiken met perslucht in het zwembad.

[/wptab]
[wptab name=’Perslucht’]

Perslucht

Het perslucht programma kent 3 niveaus: Adembrevet, Bellenbrevet en Trimbrevet.

Het adembrevet leert kinderen omgaan met de perslucht apparatuur. Kinderen worden van begin af aan bekend gemaakt met de uitrusting die zij ook in het buitenwater gaan gebruiken. Het behalen van het Trimbrevet geeft ook vrijstelling voor het 1* binnenwater gedeelte. Het is ook daarom dat kinderen dit niveau wel volledige moeten beheersten voordat ze verder kunnen met het 1* duikbrevet.

[/wptab]

[end_wptabset]

[end_wptabset]

Wanneer

De jeugdtraining voor het ScubaDoeprogramma vindt plaats op dinsdagavond van 19.30 uur tot 20.00 uur

Elke laatste dinsdag van de maand is er een theorieles over de werking van de perslucht apparatuur opbouwen sets en aansluitend persluchtduiken dan start de training om 19.15h

Kosten

  • Lidmaatschap snorkelen en duiken € 50,00 per kwartaal
  • Lidmaatschap NOB incl. verzekering en elke maand duikblad onderwatersport € 12,20 per jaar
  • Lesboek snorkelen € 4,00 per stuk
  • Lesboek duiken € 25,00 per stuk
  • Logboek duiken € 25,00 per stuk

Aanmelden door onderstaande formulieren in te vullen en in te leveren bij de ledenadministratie (Paulus Potterstraat 26, 2162 BT Lisse) of af te geven in het clubhuis:

  • Aanmeldingsformulier ledenadministratie
  • Machtiging Incasso

Voor perslucht duiken dient de onderstaande gezondheidsverklaring te worden ingevuld:

  • Medische verklaring “Duiken met kinderen”